top of page
Marmer.png

Veelgestelde vragen

Mag ik erbij blijven? 

Het heeft niet de voorkeur. Honden die hun eigen baas zien, zullen daar naartoe willen en zullen extra onrustig raken als dit niet mag. U kunt zich voorstellen dat dit niet fijn en veilig is in verband met de scherpe scharen waarmee geknipt wordt. We maken een uitzondering als uw hond oud, ziek, bang of een hulphond is.

Kan ik eerder langskomen als ik al in de buurt ben? 

Liever niet, hetzelfde geldt als hierboven. Het hoofd wordt meestal als laatste geknipt. Dit is vaak niet meer te doen als de hond zijn baas ineens hoort of ziet binnenkomen. De hond wordt dan vaak te onrustig, het zou dan lastig worden om de hond mooi in model af te knippen. Dit wil ik niet voor u, mij en vooral niet voor de hond. Ik bel of app u als ik bijna klaar ben. 

Hoe hou ik mijn hond klitvrij? 

Wij bieden u een optie aan: u kunt een was of een was/ borstel abonnement nemen. Dan houden wij uw hondje knoop vrij! Of, als u het leuk vindt, kunt u zelfs een workshop bij ons volgen (zie website). Zo kunt u uw hond, met een beetje hulp van ons, schoon en klitvrij houden. Het is zo jammer als wij genoodzaakt zijn uw hond (vrij) kort te scheren als hij/zij vol klitten gebracht wordt. Het is namelijk erg oncomfortabel (en vaak zelfs pijnlijk) om veel/ grote klitten uit te vacht te kammen. Met zo'n abonnement of workshop kunt u dit probleem voorkomen. Alles voor het welzijn van uw hond!

Mag mijn hond komen als hij/ zij loops of ziek is

Het ligt eraan in welke mate en het ligt aan de omstandigheden. Loopsheid is vaak geen punt, maar het is het beste als we hier van te voren even over bellen/ appen. 

Hoe kan ik mijn hond voorbereiden op de trimbeurt? 

Laat de hond van te voren uit, zodat hij/zij alle behoeftes kan doen, maar laat de hond niet uitgeput raken. De trimbeurt vergt namelijk wat energie. Blijf niet te lang hangen bij het brengen, uw hond vindt dit vaak moeilijk, dus hou het afscheid kort en zakelijk. Ik stel uw hond gerust als u weg bent. Vermeld bij het brengen van de hond als er bijzonderheden zijn, zoals bijvoorbeeld pijn, kneuzing, operatie, abces. Ik houd er dan rekening mee tijdens het trimmen. 

bottom of page