Marmer.png

Veelgestelde vragen

Mag ik erbij blijven? 

Het heeft niet de voorkeur. Honden die hun eigen baas zien, zullen daar naartoe willen en zullen extra onrustig raken als dit niet mag. U kunt zich voorstellen dat dit niet fijn en veilig is in verband met de scherpe scharen waarmee geknipt wordt. We maken een uitzondering als uw hond oud, ziek, bang of een hulphond is.

Kan ik eerder langskomen als ik al in de buurt ben? 

Liever niet, hetzelfde geldt als hierboven. Het hoofd wordt meestal als laatste geknipt. Dit is vaak niet meer te doen als de hond zijn baas ineens hoort of ziet binnenkomen. De hond wordt dan vaak te onrustig, het zou dan lastig worden om de hond mooi in model af te knippen. Dit wil ik niet voor u, mij en vooral niet de hond. Ik bel of app u als ik bijna klaar ben. 

Hoe hou ik mijn hond klitvrij? 

Ik wil u heel graag leren hoe en waarmee u goed kunt borstelen en kammen. De benodigdheden om een klitvrije hond te realiseren kunt u bij mij kopen. Ik geef u persoonlijk advies over wat geschikt is voor uw hond. Lukt dit ondanks de goede producten niet? Dan kunnen we u helpen.

 

Wij bieden u een optie aan: u kunt een was abonnement nemen. Zo kunt u tegen een voordelig tarief de hond vaker brengen om de hond schoon en klitvrij te houden. Anders ben ik helaas genoodzaakt de hond (vrij) kort te scheren als die vol klitten gebracht wordt. Dit in verband met het welzijn van de hond, het is erg oncomfortabel (en vaak zelfs pijnlijk) om veel/ grote klitten uit te vacht te kammen. Met zo'n abonnement kunt u dit probleem voorkomen. 

Mag mijn hond komen als hij/ zij loops of ziek is

Het ligt eraan in welke mate en het ligt aan de omstandigheden. Loopsheid is vaak geen punt, maar het is het beste als we hier van te voren even over bellen/ appen. 

Hoe kan ik mijn hond voorbereiden op de trimbeurt? 

Laat de hond van te voren uit, zodat hij/zij alle behoeftes kan doen, maar laat de hond niet uitgeput raken. De trimbeurt vergt namelijk wat energie. Blijf niet te lang hangen bij het brengen, uw hond vindt dit vaak moeilijk, dus houd de afscheid kort en zakelijk. Ik stel uw hond gerust als uw weg bent. Vermeld bij het brengen van de hond als er bijzonderheden zijn, zoals bijvoorbeeld pijn, kneuzing, operatie, abces. Ik houd er dan rekening mee tijdens het trimmen.